Viral

“Susah senang sama-sama..” – Syahmi Sazli & isteri dipuji ramai

Siapa sahaja yang tidak teruj4 apabila dapat memiliki kereta yang diimpikan, begitu juga momen bahagia sedikit dikongsikan oleh isteri Syahmi Sazli yang menarik tumpuan ramai ini. Melalui perkongsian di ruangan TikTok bersama satu rakaman video memaparkan isteri Syahmi Sazli yang merupakan seorang pelakon dan usahawan, Anissa Faizul berkongsikan rasa gembira sekali gus turut s4yu apabila […]

Viral

Berat h4ti nak masuk kampus, si bongsu ris4u fikirkan siapa akan mand1kan ayah… terkes4n dek kata-kata ibu, jejaka ini terus panjatkan doa

KASIH ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa. Begitulah kisahnya mengenai anak bongsu daripada 10 beradik ini yang berat hati untuk berpisah dengan orang tuanya. Menurut Mohamad Hasbi, 20, ini merupakan kali pertama dia berjauhan daripada bapanya, Che Mat Ibrahim, 74, dan ibunya, Rafiah Md Yusoff, 62, yang menetap di Bera, Pahang. Senang disapa Hasbi, […]

Viral

“Kak Ya suruh t1pu macam-macam” – Anak pelvk ibu tak mahu lepas selepas pulang buat kejutan, adik ipar ‘pen1ng’ cari alasan minta mentua masak nasi lemak

‘YA Allah, anak umi!” Itulah reaksi seorang ibu yang sangat terkejvt apabila melihat anaknya yang sudah lama tidak pulang ke kampung muncul di depan mata. Rakaman video yang dimuat naik oleh seorang wanita menunjukkan dua beranak itu saling berpelvkan dalam tempoh agak lama selepas terpisah akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Bercakap kepada mStar, Norsaidatul Amira Che Mahadi, […]

Viral

Nenek 2 cucu nikah lelaki usia 30-an, anak lenguh tangan layan beribu mesej tanya rahsia ibu nampak macam anak dar4… Che Ta jadi inspirasi

JARANG-jarang sekali kita melihat si anak hadir pada majlis perkahwinan ibu sendiri. Lebih mengagumkan, video kejelitaan si ibu yang terserl4h dalam persalinan busana pengantin warna putih ini meraih lebih 750,000 tontonan di aplikasi TikTok. Wajahnya turut nampak muda berbanding usianya, sekali gus mengvndang pujian dan pelbagai re4ksi netizen terhadap pengantin perempuan berkenaan. Susulan video yang […]

Viral

“Ada yang men4ngis tak nak turun” – Syoknya! Pak Long gigih buat ‘kereta api’ sambut 40 anak buah balik kampung, penduduk pun teruja

RAMAI yang merancang perjalanan untuk pulang ke kampung selepas aktiviti merentas negeri dibenarkan. Bagi seorang penduduk di Felda Pasoh di Jempol, Negeri Sembilan, dia juga teruja menyiapkan satu projek untuk anak-anak saudaranya yang pulang bercuti di kampung. Ibarat sebuah kereta api, lelaki itu memandu kenderaan pelbagai permukaan (ATV) yang menarik beberapa tong air yang dinaiki sekumpulan […]

TIPS Viral

[VIDEO] Sambut ‘anniversary’ ke-53 , Mak ayah senyum tak henti, anak pakaikan baju pengantin

Setiap anak-anak pasti berkeinginan untuk menggembirakan hati ibu dan ayah selagi mereka masih hidup. Walaupun kadang kala mereka tidak meminta, namun sebagai anak tak salah membuat kejutan agar hubungan kekeluargaan bertambah erat. Tangkap gambar kahwin di anniversary yang ke-53 Dalam satu perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna Tlk T0k dikenali sebagai Anies Aida Muda, dia […]

Viral

“Suara abang pun mak tak cam” – Hampir setahun tak jumpa, ibu tak kenal disapa anak sendiri di KLIA2 sebab ada ‘perubahan besar’

KEBENARAN untuk merentas negeri ternyata membuatkan mereka yang sudah lama tidak pulang ke kampung berjumpa keluarga masing-masing dapat menarik nafas lega. Dalam satu kejadian di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) di Sepang, Selangor, seorang anak dilihat melepaskan kerinduannya terhadap ibu tersayang   View this post on Instagram   A post shared by mStar (@mstaronlineofficial) […]

Viral

[VIDEO] Pertama Kali Terpisah, Satu Family N4ngis Tengok Kakak Masuk Hostel Buat Netizen Cair

Bermula bulan ini, pelajar-pelajar universiti sudah ada yang pulang ke kampus untuk memulakan semester baru setelah hampir dua tahun menjalani online learning. Semasa menghadiri kelas secara online di rumah, pastinya bermacam-macam g4ngguan yang harus dilalui seperti bunyi orang renovate rumah lah, lori tilam lalu lah, bunyi anjing berg4duh lah, dan yang paling tak boleh tahan bila kita […]

Viral

[VIDEO] Anak terkejut bapa tiba-tiba ‘request’ nak pergi hospital di hari jadi, dua kali berlaku drama air mata

SIAPA yang tidak gembira apabila hari ulang tahun kelahiran disambut oleh orang tersayang. Namun bagi seorang bapa, perasaannya seb4k sehingga menitiskan air mata ketika menjamah sepotong kek hari jadi. Menerusi satu video yang dikongsi di aplikasi TikTok, dapat dilihat si anak cuba menenangkan hati lelaki itu dengan mengusap-usapkan tangannya. Berkongsi kisah di sebaliknya video itu, Quratu […]

Viral

“Saya ingat orang tak suka pakai baju besar” – Butik sumber rezeki keluarga selama 20 tahun ‘bvngkus’, owner berpurdah terkejut ada yang sudi beli lebihan stok pakaian muslimah

PERJALANAN bisnes selama 20 tahun akhirnya menemui titik noktah. Begitulah kisah sebuah butik pakaian di Angsana Johor Bahru Mall yang terkesan dek p4ndemik C0vid-19 sehingga terpaksa dihentikan operasinya pada November tahun lalu.   View this post on Instagram   A post shared by mStar (@mstaronlineofficial) Menurut Nurul Ain Rosni, 33, dia sudah melakukan yang terdaya, namun […]