Banyak cara untuk kita menjaga kesihatan selain mengamalkan cara hidup sihat ada juga di antara kita suka mengamalkan petua lama yang menggunakan bahan-bahan alami. Pun begitu, jarang-jarang juga kita ketahui adanya petua dari negara Syria untuk penjagaan kesihatan dan di sini dikongsikan untuk info bersama. Bolehlah dicuba!
Alhamdulillah saya dapat satu ilmu dari sahabat Arab Syria. Katanya ini amalan atau petua orang-orang lama di syria untuk jaga kesihatan mereka.
Mereka claim sangat membantu untuk mencegah pelbagai peny4kit terutama masalah K0lesterol, m4salah g0ut, g4strik. Sebagai 4nti k4nser, untuk pengh4daman, hati berlem4k dan paling bagus untuk memberi tenaga.
Ini saya baru simpan 1 minggu. Untuk kesan paling bagus simpan 30-40hari. Insyaallah mudahan asbab beri kesihatan dari petua orang lama.
Setiap negara pasti ada petua untuk jaga kesihatan dan mencegah dari pelbagai peny4kit.
Cara makan:
Hari ke 41. Ambil satu sudu minyak zaiton dan makan buah tin, apricot dan Walnut ketika perut kosong.
Bahan-bahan:
- Minyak Zaiton 500ML
- Apricot seed 100gram
- Walnut 100gram
- Buah Tin Kering 400gram
Sumber : keluarga.my