Betul Atau Tidak? Minum Kopi Dengan Perahan Lemon Boleh Kuruskan Badan

Boleh dikatakan semua antara kita ingin memiliki berat badan ideal dan sekali gus memiliki bentuk badan yang menarik. Atas sebab ini juga kita akan usahakan untuk kuruskan badan agar kekal l4ngsing.

Pun begitu, tidak dinafikan untuk bersenam ada sahaja al4san yang diberikan. Penatlah, tiada masa, let1h dan bermacam-macam lagi. Jadi tidak hairanlah untuk kurus  dan ada yang lebih selesa mengamalkan minum air det0ks memandangkan ianya cukup mudah dan ada yang berjaya mengekalkan berat badan dengan amalkannya!

Kebiasaannya minuman det0ks ini dibuat menggunakan buah-buahan citrus seperti lemon, limau nipis, limau kasturi, buah kiwi, timun dan sebagainya.

Pun begitu, baru-baru ini ada vir4l satu minuman det0ks yang dihasilkan dengan campuran kopi dan lemon. Tapi betul ke kopi dan lemon ni efektif untuk turunkan berat badan?

Bagi yang tertanya-tanya tentang keberkesanaan minuman det0ks campuran kopi dan lemon ini terhadap penurunan berat badan, video yang dikongsikan di laman TikTok Dr Wan ini boleh menjawab persoalan anda.

Nak tahu lebih lanjut tentang det0ks kopi dan lemon ni, tonton video penuh di bawah.

@drwanshareKopi + lemon baguih untuk kurus?… ##dr1share♬ original sound – DR1 SHARE 🇲🇾

Apabila sudah dengar pencerahan daripada Dr Wan ini, harapnya tidak ada lagi yang amalkan minum air kopi dicampur dengan separuh lemon untuk tujuan menurunkan berat badan. Adalah lebih baik kita amalkan gaya hidup sihat.

Sumber : keluarga.my

Author: adminjv

Leave a Reply