PETUA

Betul Atau Tidak? Wanita Ini Kongsi Petua Raw4t B4tu Kar4ng Secara Semula Jadi Guna Tiga Bahan Di Dapur

Sak1t b4tu kar4ng tidak boleh dibuat main. Hanya yang pernah mengalaminya tahu betapa sak`tnya terutama Ketika mahu membu4ng air kecil.

Sebab itu, orang kata  menceg4h lebih baik dari mengvbati,jadi el4kkan daripada menahan diri dari membu4ng air kecil kerana Itu boleh menyebabkan mas4lah b4tu kar4ng.

Menggunakan minyak Zaitun dan lemon, puan  Emma Wan Noordin berkongsi petua semula jadi untuk mas4lah b4tu kar4ng.

Pun begitu, jangan lupa dapatkan rawat4n daripada doktor sekiranya mas4lah ini berlarutan.

Walaupun saya agak huh hah huh hah modern thinking orang nya, tapi sy percaya dgn resepi2 natural org dulu2 utk kesihatan.

Kalau ada yg ng4du ngan saya dia ada b4tu kar4ng s4kit guling2, saya akan suruh perah half biji lemon dalam cawan, 2 sudu besar virg1n olive oil, dan penuh kan cawan dgn air.

Minum setiap pagi..insyallah keluar lah ba4tu kar4ng tu (dalam ur1ne kalau lelaki b4tu besar mcm pic) .

Kalau perempuan maybe pecah n jadi serpihan pasir. Try lah sbb ni bahan makanan biasa je pun.

Jangan tanya b4tu kar4ng sapa dlm pic ni.. Dah terkumpul lama.. Blh buat batu cincin pun ni.

Sumber : keluarga.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *