Cara Mudah Dan Berkesan Hilangkan Daki dan Sel Kulit Mati Dalam Masa 5 Minit Sahaja!

Mesti anda geli dengan masalah daki pada badan anda kan? Terutama di kawasan yang celah seperti ketiak, celah paha dan juga belakang leher kan?

Kalau orang perempuan yang bertudung tu tak mengapa la juga kan dapat tutup bahagian belakang leher yang berdaki tu dengan mudah, tetapi mesti rimas juga kan pada pandangan mata sendiri apabila melihat sendiri daki yang sukar hilang. Sebenarnya ada petua menghilangkan daki badan paling berkesan untuk daki-daki anda yang degil itu.

Cara dan petua berkesan untuk menghilangkan daki dan sel kulit mati pada seluruh anggota tubuh badan adalah seperti dibawah :

Petua Berkesan Hilangkan Daki Guna Sireh dan Beras

Kisarkan segenggam beras sehingga halus.

Selepas itu, tumbuk beberapa helai daun sirih sehingga lumat.

Campurkan beras yang telah dikisar dengan sireh yang telah ditumbuk tadi dan kacau hingga ianya sebati.

Petua dan Panduan Hilangkan Daki Pada Badan

Sebelum mandi, lumurkan dahulu adunan beras dan sirih tersebut ke anggota tubuh badan. Kemudian gosokan dengan perlahan-lahan sehingga semua bahan yang telah dilumur tertanggal dari badan kita. Selain menghilangkan daki, petua ini mampu menjadikan kulit badan kita lebih halus, dan turut dan mampu menyegarkan bau badan anda.

Petua Berkesan Hilangkan Daki Pakai Beras Kunyit dan Asam Jawa

Sediakan beras, kunyit hidup dan asam jawa

Gorengkan beras tanpa minyak sehingga warna bertukar keperang-perangan,

Kisar beras yang telah digoreng tersebut

Kemudian tumbuk hingga hancur satu inchi kunyit hidup.

Selepas itu, gaulkan beras dan kunyit yang telah dikisar dan ditumbuk tadi dan masukkan segenggam asam jawa yang telah dibancuh dengan sedikit air.

Perapkan dalam tempoh kira-kira satu jam.

Petua Berkesan Hilangkan Daki dan Sel Kulit Mati

Ketika mandi, sila gosokkan bahan-bahan yang telah disediakan tadi ke seluruh anggota badan dalam tempoh kira kira 5 minit. InsyaAllah ianya mampu menanggalkan sel-sel kulit mati serta daki yang ada pada anggota tubuh badan kita. Selepas siap, bilas dengan menggunakan air paip. Petua ini elok jika diamalkan seminggu sekali.

Diharap dapat sedikit sebanyak dapat membantu anda. Jika anda rasa Petua Mudah dan Berkesan Hapuskan Daki diatas turut berguna kepada mereka yang memerlukannya, sila bantu kami menyebarkannya dengan klik pada simbol g+1 dibawah atau sebarkan dilaman-laman sosial milik anda. Sekian, terima kasih.

Author: admin

Leave a Reply