TIPS

“Dah Basl Lah” – Datuk Awie Beri Teguran Ped4s Asyik Petik Nama Aliff Syukri & Iqbal Zulkefli

Juri tetap Muzikal Lawak Superstar (MLS3), Datuk Awie memberi te.guran terhadap para bintang yang mengulang kandungan sama setiap minggu.

Hal ini kerana masih ada lagi bintang yang menggunakan lsu selebriti mediasosial, Iqbal Zulkifli dan usahawan kontr0versi, Datuk Aliff Syukri di pentas Separuh Akhir MLS3.

Menurut Awie, isi kandungan sketsa yang sudah dipersem.bahkan tidak patut lagi diulang pada persembahan seterusnya.

“Cukuplah, saya tak sangka mereka main lagi minggu ini dah ba.si lah. Benda yang sama, jadi pengulangan.

“Nak harap saya bagi reak.si macam mana? Tak boleh lakukan banyak kali. Rasa-rasanya mereka sudah ketan.dusan idea.

“Mungkin buat lagi bagus, tak perlu mai.nkan lagi lsu b0dyshaming, keagamaan, mengum.pat, menge.ji, cukup. Dah cukup!

“Terlepas satu minggu dua minggu cukup, jangan ada lagi pengulangan jika orang lain dah persem.bahkan, dia jadi macam tumpang, tak best,” katanya.

Hos MLS3, Sharnaaz Ahmad juga turut bertanyakan perkara yang sama sewaktu meminta Awie memberikan k0men tentang keseluruhan persembahan pada malam tersebut semasa siaran langsung.

“Fasal Iqbal tu boleh ke nak bawa sampai minggu hadapan atau datuk rasa macam tak payah? Saya pun menyam.pah datuk” kata Sharnaaz.

Pertanyaan Sharnaaz itu dijawab dengan te.gas oleh Awie.

“Saya rasa dah cukup dah, jangan isu ini dima.inkan lagi, jangan buli juri, lsu2 yang sudah dima.inkan sebelum ini jangan ada lagi minggu depan. Kalau ada kami pot0ng markah,” jelasnya.

Terdahulu, Datuk Awie berpendapat usahawan k0smetik itu perlu berhen.ti menyanyi kerana tindakannya itu boleh mer0sakkan industri muzik tanah air.

Sumber: kosmo

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda.

PERHATIAN,. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap k0mentar yang diutarakan melalui laman s0sial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risik0 akiba’t k0men yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik aka’un sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, K0men Dan Shar’e Page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *