TIPS

Ditanya Siapa Buat, Bella Tunjuk Sesuatu Isyarat Ketika Dalam Sesi Temubual. Jawapan Bella Buatkan Ramai Orang Rasa Ger4m

Susulan daripada perbicaraan kes pende.raan antara pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun terhadap kanakkanak kurangupaya, Bella diteruskan semalam apabila saksi penda.kwaan ke-17, Pakar Psiki.atri H0spital Selayang, Dr Wan Asyikin Wan Azlan tampil menyampaikan hujah dan bukti berkaitan seperti lap0ran Berita Harian Online.

Kata Wan Asyikin, Bella ada memaklumkan dan memberi isyarat perge.rakan ketika sesi temu bual bersama Pakar Psi.kiatri di H0spital Tunku Azizah (HTA).

Ci.li dan pan.as. Itu antara perkataan yang disebut remaja Sindr0mD0wn dikenali Bella ketika temu bual bersama Pakar Psik.iatri di H0spital Tunku Azizah (HTA) di sini, pada September tahun lalu.

Perkara itu dimaklumkan saksi pendak.waan ke-17, Pakar Psiki.atri H0spital Selayang, Dr Wan Asyikin Wan Azlan ketika pemeri.ksaan utama oleh Timbalan Pendak.wa Raya Nor Azizah Mohamad di Mahk.amah Sesyen di sini, hari ini.

Wan Asyikin yang ketika itu bertugas di H0spital Tunku Azizah memaklumkan Bella turut membuat pergerakan tan.gan seperti diik.at selain mengg0sok ma.tanya.

Pada masa sama, saksi itu turut memberitahu ada bertanya dua s0alan kepada Bella iaitu adakah dia mahu berjumpa dengan Siti Bainun dan hendak balik ke Rumah Bonda, Bella menggel.engkan kep.ala.

Menurut saksi itu biarpun Bella menjawab apa yang ditanya, remaja itu mempunyai ketidak.upayaan int.elektual.

Bagaimanapun, katanya, Bella masih boleh menguruskan diri sendiri dan bers0sial.

Sementara itu semasa disoal bal.as oleh peguam Nur A’minahtul Mardiah Md Nor, saksi itu bersetuju dengan cadangan peguam bahawa beliau tidak pernah melihat Bella menguruskan diri send.iri selain tidak pernah berjumpa dengan Siti Bainun.

Selain itu, saksi turut bersetuju dengan cadangan peguam bahawa tiada keterangan daripada Bella menyebut perkataan ‘disi.mbah’ atau ‘sim.bah’.

Siti Bainun Ahd Razali, 30, mengaku tidak bersa.lah atas dua pertu.duhan menga.bai dan mengan.iaya remaja perempuan berusia 13 tahun itu sehingga menyebabkan man.gsa mengalami kecede.raan fiz.ikal serta em0si.

Dia dida.kwa melakukan perbuatan itu di sebuah kond0minium di Wangsa Maju antara Februari dan Jun 2021 mengikut Sksyen 31(1)(a) Akta KanakKanak 2001 yang membawa huk.uman maksimum penja.ra 20 tahun atau den.da RM50,000 atau kedua-duanya jika sa.bit kesa.lahan.

Perbicaraan di hadapan Hakim Izralizam Sanusi bersambung esok.

Terdahulu, Siti Bainun Ahd Razali,30, telah mengaku tidak bersa.lah terhadap dua pertu.duhan melibatkan pengani.ayaan dan pengab.aian terhadap remaja perempuan berumur 13 tahun sehingga man.gsa mengalami kece.der.aan fiz.ikal serta em0si.

Sumber: bh

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda.

PERHATIAN,. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap k0mentar yang diutarakan melalui laman s0sial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risik0 akiba’t k0men yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik aka’un sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, K0men Dan Shar’e Page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *