Ingatkan Dah Jadi Anak Bongsu, Remaja 14 Tahun ‘Pasrah’ Mak Bagi Adik Baru

Menjadi anak bongsu dalam keluarga kebanyakkannya mendapat lebih perhatian berbanding abang dan kakak. Tapi, tiada siapa dapat terus mengekalkan gelaran tersebut kerana kuasa Allah tak siapa dapat menduga.

Ada yang dah kahwin & kerja
Hal ini dikongsikan oleh seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @pienoll apabila memuat naik gambar bersama adik-beradik serta ibunya.

Apa yang menarik perhatian adalah kapsyen yang disertakan oleh gadis itu apabila memaklumkan bahawa selepas 14 tahun mereka kembali memperoleh adik baharu susulan ibu mereka melahirkan seorang lagi adik ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Gelaran anak bongsu telah dir4mpas

Apa yang ‘menyedihkan’, adik lelaki bongsunya telah ‘kehilangan’ gelaran bongsu apabila diambil oleh bayi yang baru lahir itu.

Walaupun rasa terkejut, namun mereka sekeluarga tetap teruja dan gembira menerima kehadiran ahli baru dalam keluarga.

Dia juga turut memuat naik rakaman video adik lelakinya yang berusia 14 tahun menjaga adik baru mereka ketika ibu sedang slbuk.

Nanti semua dah kahwin, adik last baru nak besar

Situasi tersebut nyata membuatkan ramai terhibur kerana siapa sangka selepas belasan tahun mereka akan menimang adik lagi padahal sudah menyangka yang adik mereka yang berusia 14 tahun itu merupakan anak bongsu dalam keluarga.

Walau bagaimanapun, ramai yang berkongsi cerita sama di ruangan komen iaitu memperoleh adik lagi ketika adik-beradik yang lain sudah berganjak dewasa.

Adik dah sebaya anak buah

Ni bongsu supremancy

Ingat dia dah bongsu, sekali…

Mesti yang bongsu tu manja lepas ni

Sumber : https://livenewszone.com/

Author: adminjv

Leave a Reply