Nak Tahu Apa Jadi Kalau Letak Hirisan Bawang Bawah Tapak Kaki Ketika Tidur?

Kaedah ini sentiasa diamal oleh orang China, malah perubatan China juga mengesyorkan orang ramai mengikut kaedah ini. Kenapa? Sebenarnya cara ini berkait rapat dengan sistem saraf. Telapak kaki ada banyak saraf yang berbeza. Lebih kurang 7000 ujung saraf di telapak kaki yang menghubungkan ke palbagai organ pada tubuh.

Jadi kalau korang nak tahu apa manfaat kaedah ini, potong hirisan bawang merah ataubawng putih dan letak dibawah telapak kaki. Lakukan ketika waktu tidur dan pakai sarung kaki beserta dengan hirisan bawang okay.

Berikut merupakan manfaat kaedah ini:

1) Membersihkan darah:

Asam fostat dari bawang akan  diserap melalui trans-dermal pada telapak kaki ketika korang tidur. Maksudnya, khasiat bawang akan menyerap segala racun dalam darah.

2) Bunuh bakteriia, kuman dan pathogen

bawang memiliki anti virus dan anti bakteria yang kuat. Jadi, kandungan dalam bawang akan menyerap bakteria atau racun yang berbahaya dalam badan kita menerusi tapak kaki.

3) Memurnikan udara

bawang boleh membersihkan udara dari virus yang boleh menyebabkan kita terkena selsema. Kornag boleh potong hirisan bawang dan letakkan di penjuru bilik.

Macam-macam khasiat kan? korang boleh cuba buat dirumah okay!

Author: admin

Leave a Reply