Amalkan Petua Ini Sebelum Tidur, Esoknya Segala T0ksin Dan R4cun Dalam Tubuh Badan Akan Hil4ng

Bawang putih merupakan salah satu makanan sihat yang perlu anda amalkan sebagai rutin harian. Bawang putih kaya dengan vitamin, mineral, enzim yang diperlukan oleh tubuh badan serta mempunyai banyak manfaat dari sudut kesihatan. Antara manfaat bawang putih adalah menew4skan setiap jenis j4ngkitan kerana bawang putih mempunyai kandungan 4nti bakter1a yang kuat, mel4wan dan menc3gah pelbagai jenis k4nser, mengubati m4salah penc3rnaan, menurunkan kadar kolestr0l, dan meredakan selsem4.

Bawang putih juga dapat membersihkan tubuh badan anda dari r4cun dan membantu anda menyelesaikan segala jenis peny4kit yang anda h1dapi. Berikut adalah cara-cara mengolah bawang putih untuk mengelu4rkan r4cun dalam tubuh.

Potong beberapa hirisan bawang putih, kemudian tambahkan satu sudu air dan masukkan perahan air lemon dan kemudian anda boleh mula minum. Ulangi prosedur ini setiap hari dan minum banyak air setiap hari untuk meny1ngkirkan t0ksin-t0ksin dari tubuh badan serta mengubati pelbagai jenis peny4kit.

“Kasihannya bila baby selsem4 dan b4tuk. Seks4 nak tidur. Apa petua hil4ngkan batuk selsem4 yang berkes4n ya?”

Hanya ibu bapa yang akan faham betapa susahnya menguruskan anak kecil yang mengalami b4tuk dan selsem4. Walaupun ia bukanlah peny4kit yang begitu ser1us, tapi ramai ibu bapa yang terpaksa berjaga malam dan kehabisan tenaga dalam proses men4nganinya.

Jadi sebagai salah satu ikhtiar, bolehlah cuba petua minyak bawang yang dikongsikan oleh Puan Hanezfarjaz Zulaiqah ini untuk membantu menyembuhkan b4tuk dan selsem4 anak kecil. Mari ikuti perkongsian beliau selengkapnya di bawah.

CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH UNTUK LEGAKAN B4TUK SELSEM4 ANAK

Sekadar perkongsian bagi yang belum tahu. Yang dah tahu dan dah cuba, alhamdullillah… Saya dah gunakan petua minyak bawang bawang putih ini selama 4 tahun. Sebab anak sulung saya dan nak masuk umur 4 tahun.

Minyak bawang putih ini boleh membantu melegakan selsem4 dan b4tuk pada b4yi dari usia sebulan sampailah kanak-kanak 4 tahun. Bagi yang belum cuba, jom pakat buat di rumah!

1. BUANG KULIT– Pertama sekali, ambil 1-2 ulas bawang putih. Buang kulitnya.

2. BAK4R –Seterusnya, bak4r di atas dapur gas sampai agak hitam.

3. ADUNKAN DENGAN MINYAK– Lenyekkan bawang putih yang dah dib4kar tadi dan masukkan ke dalam botol kosong yang bertutup. Tambahkan sedikit minyak. Boleh pakai minyak masak, minyak zaitun, minyak kelapa, minyak bijan, atau minyak jenis lain.

4. SIAP UNTUK DISAPUKAN – Kalau anak b4tuk selsem4, sapukan pada batang hidung, d4da, dan lehernya selepas mandi. Kes4n untuk meresap ambil masa dalam setengah jam juga.

Ulang lagi sapuan selepas satu jam atau setengah jam. Insha Allah anak boleh tidur nyenyak. Selsema dan batuk semakin berkurang tanpa menggunakan ubat.

Nota: Buat yang pertama kali menggunakannya, pastikan cuba dalam kuantiti sedikit dulu untuk melihat keserasiannya dengan bayi. Kalau nampak tiada kesan sampingan, barulah teruskan penggunaannya seperti biasa. Sesetengah b4yi mungkin sens1tif dan tak tahan.

SEMOGA BERMANFAAT

Diharapkan perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada ramai ibu-ibu yang mencari ikhtiar buat anak. Ramai yang dah mencubanya dan mengakui keberkesanannya. Apapun, jika simptom b4tuk dan selsem4 berterusan atau bertambah tervk, jangan lupa bawa anak berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut ya.

*Petua minyak bawang putih oleh Puan Hanezfarjaz Zulaiqah ini pertama kalinya dikongsikan melalui Facebook dan post asal tersebut telah mendapat hampir 8,000 perkongsian. Ia diterbitkan semula dengan kebenaran beliau.

Sumber : karteldakwah.com

Author: adminjv

Leave a Reply