TIPS

“Ramai Minta Saya S4man” – Peguam Cadangkan Iqbal Zulkefli Ambil Tindakan, Ini Punca Sebenar Iqbal Buat Keputusan Ini

USAHAWAN Iqbal Zulkefli memberitahu pernah dinasihatkan untuk mengambil tin.dakan undangundang apabila namanya sering dijadikan bahan je.naka oleh pelawak ketika mengadakan sketsa atau persembahan pentas dalam sesebuah pertandingan.

Iqbal, 28, berkata, peguamnya memberi saranan itu kerana tin.dakan berkenaan telah menjat0hkan ma.ruahnya namun dia engg.an berbuat demikian.

“Kalau ada selebriti mahu jadikan saya sebagai ‘c0ntent’, saya langsung tak kisah. Ramai minta saya s.aman, bahkan peguam pun minta buat perkara sama tetapi saya kata jangan.

“Mereka semua akan jadi kawan saya nanti,” katanya.

Iqbal berkata demikian sebagai menjawab sa.lah satu soalan diajukan pengikutnya menerusi ruangan Ask Me a Question di Instgram miliknya.

Dalam pada itu, Iqbal berkata, jenaka yang ditampilkan oleh sesetengah pe.lawak yang menggunakan dirinya sebagai bahan disifatkan sebagai sekadar persembahan pentas untuk menghiburkan pen0nton.

Malah be.kas peserta program Big Stage 2022 ini, turut memasang niat untuk menyertai mana-mana pertandingan lawak sekiranya diberi peluang pada masa hadapan.

“Saya teringin nak sertai program lawak jika diberi peluang. Per.li dan mengata saya itu, saya tidak mar.ah,” ujarnya.

Sementara itu, menjawab soalan lain tentang dirinya sering menerima k0men je.lik, Iqbal menjelaskan ia tidak memberi kesan kepadanya malah sudah ke.bal dengan situasi itu.

“Saya ke.bal sikit orangnya, susah nak terasa ha.ti dengan kata-kata orang.

“Tetapi saya akan terus bl0ck orang yang tin.ggalkan k0men berlebihan serta tiada adab selain meni.pu dan menyak.iti orang di sekeliling saya,” katanya.

Sumber: mstar

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda.

PERHATIAN,. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap k0mentar yang diutarakan melalui laman s0sial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risik0 akiba’t k0men yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik aka’un sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, K0men Dan Shar’e Page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *