TIPS

“Saya Akan Menetap Disana Tetapi…” – Zul Ariffin Umum Bakal Berhijrah Ke Makkah Disebabkan Hal Ini

Pelak0n popular Zul Ariffin memaklumkan, dia akan berhij.rah dan menetap di Tanah Suci Mekah sebelum memulakan perniaga.an di sana sekitar awal tahun depan.

Menurut Zul, penghij.rahan itu adalah bertujuan untuk menguruskan perniag.aan.

“Saya merancang untuk berhij.rah ke sana kemungkinan pada Januari tahun depan. Sekarang dalam pr0ses nak cari rumah dan l0ck semuanya. Saya akan tin.ggal di Makkah.

“Saya se.rius, berhijr.ah ke sana atas urusan kerja dan perniagaan. Saya akan ting.gal di sana tetapi saya tetap kembali ke Malaysia,” katanya.

“Bukan hanya di Makkah, saya juga akan tr.avel ke banyak negara selepas ini,” kata pemilik nama Zulkifli Ariffin itu.

Bercerita lanjut, pelak0n drama Bidadari Kiriman Tuhan itu mengakui teru.ja bagi menjalani fasa baharu selain sudah bersedia berdepan caba.ran sebagai ahli perniagaan.

“Saya kenalah imb.angkan antara kerja di sana dan kerjaya seni di Malaysia. Saya tidak akan perlah.ankan kerjaya sebagai pelakon.

“Malah sudah ada banyak perancangan yang telah dibuat bersama pihak peng.urusan. Sekarang ini industri seni semakin rancak selepas tempoh pand.emik.

“Sambutan terhadap filem di pawa.gam, juga semakin bertambah baik. Rugi.lah kalau saya perlahan kerjaya seni.

“Saya amat teru.ja walau tahu akan jadi penat. Bagi saya ia adalah sesuatu yang bagus kerana masih lagi pr0duktif walau.pun penat,” ujarnya.

Zul dite.mui selepas majlis pelancaran filem seram terbaharu lak0nannya berjudul Talbis Ib.lis bertempat di Pang.gung Asia, Kuala Lumpur pada Khamis.

Tambah Zul lagi sekiranya tiada halangan dan semua berjalan dengan lancar, perniagaan mesin la.yan diri (vendingmachine) yang diusahakan itu akan ber0perasi pada Januari depan.

“I’m travelling a lot, saya akan ke New York November ini untuk berbinca.ng mengenai kerja kerana pada bulan Januari perniagaan itu akan memulakan 0perasinya.

“Untuk perniagaan ini, saya bekerjasama dengan sebuah syarikat dari Singapura. Bagi saya ini adalah satu pe.luang.

“Tak tahu nak cakap perancangan perniagaan itu bermula bila kerana semuanya terjad.i dengan begitu pantas,” jelasnya.

Ditanya sama ada Zul akan terus menetap di sana atau tidak, akt0r ini berkata dia akan berulang-alik dari Makkah ke Malaysia untuk kerjaya lak0nannya.

“Menetap di sana bukan selamanya, saya harus beru.lang alik, memang akan chaos tetapi tidak mengapa.

“Saya tidak memperl.ahankan kerjaya tetapi saya perlu memilih tawaran dengan lebih teliti. Saya masih lagi ada beberapa pr0jek selepas ini.

“Sejujurnya ter.uja, bagi saya ia adalah perkara yang sihat. Saya rasa sekarang kalau saya tingg.al lama sangat pun tidak bagus.

“Kita kalau tiada benda nak buat jadi tak pr0duktif, lebih baik penat pr0duktif daripada tidak dan sekarang filem juga dapat kutipan yang bagus.

“Pawagam pun sudah kembali dibuka selepas C0V1D dan ramai yang datang men0nton filem sebagai tanda sokongan.

“Kalau anda lihat sekarang filem-filem juga banyak menaikkan pelak0n, tiba-tiba pelak0n bertambah ramai. Jadi ini merupakan satu persaingan yang sihat dan menyer0nokkan, rugilah kalau saya perla.hankan kerjaya seni,” ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Zul akan muncul menerusi nas.khah filem seram terbaharu berjudul T.ablis Ib.lis.

Filem ini merupakan terbitan gabungan pener.bit terhebat tanah air, Infinitus Gold, Astro Shaw, Jazzy Pictures (M), A Next Start Pr0duction dan MME Entertainment.

Selain Zul, nas.khah ini juga dibint.angi oleh Nasha Aziz, Azira Shafinaz, Amir Nafis, Jay Iswazir, Sherie Merlis, Izzy Reef, Daniella Sya, Zaftfarrel Mikhael Felton dan Putri Syahadah Nurjannah.

Terdahulu, dia meluaahkan kesyukuran selepas selesai menunaikan ibadah umrah menerusi beberapa perk0ngsian di laman Instgram miliknya.

Sumber : ohmm

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda.

PERHATIAN,. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap k0mentar yang diutarakan melalui laman s0sial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risik0 akiba’t k0men yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik aka’un sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, K0men Dan Shar’e Page.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *